CE TREBUIE SĂ ȘTII CÂND CUMPERI UN APARTAMENT

CE TREBUIE SĂ ȘTII CÂND CUMPERI UN APARTAMENT

Te întrebi cum să îți alegi corect apartamentul? Dacă dai un search pe Google, vei găsi nenumărate criterii, dar ceea ce face diferența este agentul imobiliar potrivit și competent. La Cvartal Imobil îi găsești pe cei mai buni specialiști. Dacă ai decis că vrei să procuri un apartament, agentul nostru îți dă câteva sfaturi, care ar trebui să-ți ușureze sarcina.

1. Stabilește locația perfectă a imobilului

Când vine vorba de amplasarea apartamentului, gândește-te bine dacă este un loc comod pentru deplasarea ta la serviciu, școală sau centre comerciale și dacă are căi de acces spre toate punctele orașului. Dacă sunteți un romantic incurabil, optați pentru zone liniștite  cu aer curat, iar dacă vă place agitația urbană optați pentru spații mai aglomerate.

2. Precizează prețul imobilului

Achiziția unui apartament reprezintă o decizie foarte importantă în viața ta. Astfel, pentru a face acest pas trebuie să fii bine determinat în ceea ce îți dorești și cât ești dispus să oferi pentru asta. De multe ori oamenii neglijează anumite aspecte, iar apoi ajung să regrete că nu au făcut o alegere potrivită. Dat fiind faptul că o locuință nu costă puțini bani, atunci fiecare detaliu contează.

3. Alege cu grijă compania de construcție

Informează-te despre compania de construcție de la care ai ales apartamentul, pentru că de ea depinde și calitatea materialelor utilizate. Decide-te pentru ce tip de apartament optezi și cu ce fel de planificare. Totodată, gândește-te că varianta albă îți oferă posibilitatea să-ți amenajezi locuința așa cum îți dorești tu. În cazul în care vrei doar să te muți, optează pentru un apartament dotat cu mobilă și tehnica necesară.

4. Planificarea locuinței

Pentru o persoană sau pentru o familie...Cu una, cu două sau cu trei camere... Cu living spațios sau bucătărie compactă... Aceste aspecte țin de planificarea apartamentului, care reprezintă un criteriu nu mai puțin important pentru potențialul proprietar. Optează pentru ceva favorabil și cât mai comod pentru tine, în funcție de grijile pe care le ai.

5. Identifică și alte facilități propuse de complexul locativ

Dacă ești în posesia unui automobil, informează-te dacă complexul dispune de parcare. Fie ea terestră sau subterană, asigură-te că există și că are spațiu suficient. Nu uita să te preocupi de siguranța ta și a copiilor tăi și să te informezi cum se face accesul în clădire și dacă există camere de supraveghere sau pază fizică. De asemenea, fii foarte atent la curățenia din scara blocului, la vecini, dar și la priveliștea de pe geam. Toate astea vor crea un mediu ambiant favorabil pentru tine și familia ta.