PARCĂRILE, IMPORTANTE ÎN ALEGEREA LOCUINȚEI

PARCĂRILE - UN CRITERIU IMPORTANT ÎN ALEGEREA LOCUINȚEI

În ultimii ani, transportul personal a devenit extrem de important pentru oameni. Fie că este vorba de necesitate sau lux, moldovenii nu se zgârcesc să achiziționeze o bijuterie pe patru roți. Astfel, spațiul public a devenit aglomerat, iar problema parcărilor - mai stringentă.

Specialiștii imobiliari spun că prezenta parcării este un criteriu important în alegerea locuinței, iar clienții prezintă un interes sporit. Chiar și așa, potențialii cumpărători de imobile, nu sunt de acord să cumpere sau să închirieze un loc de parcare privat din motiv că prețurile sunt cosmice.

Spre exemplu, dacă o parcare s-ar afla în subterana blocului de locuit, ar face parte dintr-un complex de lux și ar fi amplasată în Centrul Capitalei, atunci prețul de vânzare a unui loc pentru automobil ar ajunge până la 13.000 €. La un preț de aproape 6.000 de euro, poate fi cumpărat un loc de parcare în sectorul Ciocana, iar cu 5.600 de euro poate fi achiziționat un loc de parcare în cartierul Telecentru. 

Nu sunt ieftine nici garajele. Prețurile acestora diferă în funcție de locație, suprafața pe care o au, dar și de starea lor. Respectiv, un garaj vechi, poate fi achiziționat în medie cu 5.000  - 7.000 €, pe când prețul unui garaj nou se ridică până la 15.000 €, potrivit anunțurilor de vânzare de pe site-urile de publicitate din țară. În Capitală este construită o singură parcare multietajată, care se află în apropiere de Spitalul Clinic Republican. Tariful pentru ocuparea unui loc de parcare pornește de la 5 până la 1000 de lei, în funcție de durata și staționarea automobilului.