AUTORITĂȚILE ANUNȚĂ AMÂNAREA PLĂȚILOR CREDITELOR IPOTECARE

MOLDOVENII CU CREDITE IPOTECARE VOR PUTEA ACHITA, MAI TÂRZIU, RATA DOBÂNZII

Moldovenii care au credite ipotecare la băncile comerciale din Capitală ar putea achita ratele peste câteva luni, din cauza situației de răspândire a COVID-19. Anunțul a fost făcut, astăzi, de către premierul Ion Chicu, după o ședință de la Reşedinţa de Stat. Potrivit declarațiilor, autoritățile statului vor purta discuții cu unele bănci comerciale pentru ca în această perioadă să nu pună presiune asupra beneficiarilor programului Prima Casă sau altor persoane, care au luat împrumut.

Autoritățile se arată îngrijorate de situația actual din țară, dar dau asigurări că vor întreprinde măsuri necesare pentru a combate coronavirusul de tip nou. Totodată, în această perioadă, reprezentanţii instituţiilor financiare recomandă populaţiei să evite vizita la bănci, iar facturile şi ratele la credite să fie plătite online prin aplicația Internet banking. De asemenea, premierul Chicu a mai declarat că urmează să fie analizate măsuri de susţinere pentru agenţii economici care au fost nevoiţi să-şi sisteze activitatea în această perioadă.

De astăzi, potrivit unei decizii a autorităților, piețele, restaurantele, cantinele, dar și sălile de sport din Capitală și-au sistat activitate, cu excepția farmaciilor, alimentarelor, benzinăriilor și a băncilor.

În Republica Moldova sunt confirmate 23 de cazuri de infectare cu COVID-19, 27 de cazuri suspecte, iar peste 9000 de persoane sunt izolate și monitorizate la domiciliu.

Compania Cvartal Imobil vă îndeamnă să dați dovadă de responsabilitate și solidaritate. Nu vă panicați! Respectați restricțiile și regulile de igienă! Sănătate vă dorim!