DE CE AI NEVOIE DE UN SPECIALIST IMOBILIAR LA PROCURAREA LOCUINȚEI

DE CE E NEVOIE DE UN SPECIALIST IMOBILIAR LA PROCURAREA LOCUINȚEI? 

Știi ce poate deveni cea mai mare provocare din viața ta? Cumpărarea sau vânzarea unei locuințe deoarece necesită mult timp și cunoștințe aprodundate în domeniu. Asta dacă nu apelezi la un agent imobiliar profesionist, desigur. În cele ce urmează, îți vom explica cum te poate ajuta un specialist în domeniul imobiliar să ajungi mai aproape de locuința la care visezi sau să vinzi o proprietate.

1. Agentul va găsi exact ceea ce cauți la un preț avantajos

Principalul avantaj al unei companii imobiliare este că dispune de o gamă mare de oferte. Având experiență în domeniu și analizând zilnic piața imobiliară, agentul va filtra ofertele pentru clientul său și îi va propune doar ceea ce va corespunde cu adevărat cerințelor și necesităților acestuia, pentru ca el să facă o alegere potrivită, în conformitate cu posibilitățile sale

2. Specialistul imobiliar te va ajuta să faci economie de timp

Agentul cunoaște tot ceea ce ține de piața imobiliară: oferte, prețuri, tendințe și locație potrivită. Dacă ești pus în situația în care cauți o locuință, ești privilegiat din acest punct de vedere, deoarece nu vei fi în căutare, ci doar vei aștepta recomandări. Astfel, vei fi scutit de analiza pieței, vizite și contactul cu vânzătorii. La fel se va întâmpla și în cazul în care vinzi un imobil. Prin intermediului agentului vei ajunge către potențialii cumpărători.

3. Ai parte de promovarea bunurilor imobiliare

Să presupunem că ești în căutarea unui apartament în Chișinău. O persoană ce acționează pe cont propriu va accesa anunțuri imobiliare Chișinău, va căuta, va posta cereri sau oferte, după caz, pe rețele de socializare sau în publicații de profil, pentru vizibilitate maximă și pentru a încheia o tranzacție într-un timp cât mai scurt. Asta în timp ce alții care apelează la o agenție imobiliară beneficiază de acest serviciu gratuit. Evident, acest lucru fiind și în interesul specialistului imobiliar

4. Prin intermediului agentului vei economisi resurse financiare

Chiar dacă în prima fază de colaborare cu un specialist imobiliar prețul ți se va părea un pic exagerat, ulterior făcând un calcul elementar al tuturor cheltuielilor, îți vei da seama că ai fost avantajat. Fie că este vorba de promovare, anunțuri, perfectarea actelor sau vizite repetate la case ce prezintă interes pentru tine, vei realiza că sumele sunt înalte, iar eforturile pe alocuri nejustificate.

5. Specialistul imobiliar îți va acorda asistența juridică necesară în procesul de vânzare-cumpărare

Vânzarea sau cumpărarea unui imobil presupune un proces birocratic, care presupune ca toată documentația să fie în ordine din punct de vedere legal. Prin încheierea unui contract cu o companie imobiliară ai siguranța că totul va decurge legal și ușor. Asta pentru că un profesionist în domeniu este obligat prin licență să acționeze în interesele clientului său. În cazul în care nu-și respectă angajamentul, ar putea suferi atât el cât și reputația acestuia. Lasă totul pe mâna lui. El te va consilia la etapa inițială, cea de întocmire a actelor și până la finalizarea tranzacției, astfel întregul proces se va solda cu succes.

Suportul pe care îl oferă un agent imobiliar face procesul de vânzare-cumpărare mai ușor și mai rapid. Apelează la unul din specialiștii Cvartal Imobil pentru a beneficia de consultanță și profesionalism.