APARTAMENT CU O CAMERĂ SAU APARTAMENT DE TIP STUDIO

DIFERENȚELE DINTRE UN APARTAMENT CU O CAMERĂ ȘI CEL DE TIP STUDIO

Decizia achiziționării unei locuințe este una deloc ușoară. Cu toții ne dorim să trăim într-un spațiu confortabil și frumos amenajat. Pentru unii acesta presupune o suprafață generoasă, pentru alții, însă, un spațiu restrâns și compact. Dacă ai hotărât să te muți într-un apartament cu o cameră sau în unul de tip studio, dar nu știi care este diferența dintre ele, ei bine, noi te asigurăm că aceste două tipuri de locuință sunt destul de diferite.

Dacă apartamentul cu o cameră este deja cunoscut de toți, atunci studio-ul este o noțiune mai nouă. Acesta reprezintă un imobil rezidențial mic, cu spațiu larg și luminos. El este delimitat în mai multe zone, însă doar blocul sanitar este separat de zona comună printr-un perete.

În continuare, vă prezentăm caracteristicile generale, prin care se diferențiază aceste două tipuri de locuințe.

  1. Planificarea

În apartamentul obișnuit, fiecare cameră este separată prin pereți. În studio, nu există o astfel de delimitare a spațiului. Pereții interiori ai acestuia sunt prevăzuți doar pentru baie, în timp ce bucătăria și dormitorul sunt incluse în zona de living.

  1. Prețul

Costul fiecărei locuințe depinde foarte mult de suprafața acesteia, de locație și multe alte aspecte. De aici rezultă că, apartamentul obișnuit este, de regulă, mai scump decât imobilul de tip studio.

  1. Suprafața

Un apartament cu o cameră cuprinde în jur de 30 - 45 de metri pătrați, în timp ce studio-ul, de regulă, nu depășește suprafața de 30 m2. 

  1. Costurile de întreținere

Plățile pentru serviciile de întreținere, pentru apartamentul cu o cameră vor fi mai mari, deoarece ele sunt calculate în funcție de suprafața imobilului. La fel va fi și în cazul impozitului pe bunuri imobiliare, care ia în considerare valoarea cadastrală a spațiilor.

  1. Design

Interiorul apartamentului studio necesită o abordare mai specială. Toate elementele acestuia trebuie să fie în armonie și să confere spațiului funcționalitate. La apartamentul obișnuit, însă, suntem favorizați prin delimitarea fiecărei zone în parte, deci putem alege orice tip de design.

  1. Beneficiari

Pentru apartamentul de tip studio pot opta oamenii creativi, persoanele singure sau cuplurile tinere fără copii, pe când, cel cu o cameră este potrivit pentru familii mici, cu un copil și/sau animal de companie.

Indiferent pentru ce tip de locuință optați, noi vă sfătuim să analizați cu atenție toate ofertele existente pe piața imobiliară și să alegeți apartamentul potrivit în conformitate cu necesitățile dumneavoastră. Succes!