A CRESCUT NUMĂRUL TRANZACȚIILOR IMOBILIARE CU 60%

AU CRESCUT VÂNZĂRILE DE APARTAMENTE ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI

Vânzarea și procurarea apartamentelor este în continuă creștere! Informația este confirmată de Agenția Servicii Publice, care mai arată că în primul trimestru al anului curent au fost efectuate 7 354 de tranzacții. Astfel, vânzările din primele trei luni ale anului au crescut cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Potrivit datelor prezentate, piața imobiliară a trecut pentru prima dată de 30 de mii de apartamente anual, un volum dublu față de vânzările tradiționale anuale. Datele statistice mai arată că piața imobiliară este concentrată, în principal, în municipiul Chișinău, unde au loc aproape 80% din toate tranzacțiile imobiliare.

Piața imobiliară este în creștere pe parcursul a 3,5 ani, dar prețul la apartamente rămâne relativ constant. În vara anului trecut a fost înregistrată o ușoară creștere a prețului, dar în prezent el a revenit la nivelul începutului anului 2019. În prezent un apartament de 70 m2 în municipiul Chișinău costă în medie 36,2 mii euro, cu 1,1 mii euro mai puțin decât în vara anului trecut.