DE CE MERITĂ SĂ INVESTIM ÎN IMOBILIARE?

DE CE MERITĂ SĂ INVESTIM ÎN IMOBILIARE?

În perioadele de incertitudine economică, mulți consideră, pe bună dreptate, achiziționarea bunurilor imobiliare ca fiind una dintre cele mai de încredere modalități de a păstra capitalul și chiar de a-l valorifica. În continuare, vorbim despre câteva posibilități prin care puteți obține profit, dar și vă prezentăm câteva recomandări, ce merită a fi luate în calcul, în cazul în care decideți să investiți în imobiliare, în anul 2020.

  1. O modalitate de a obține venituri suplimentare este cea de a cumpăra un apartament într-o clădire nouă în faza inițială a construcției, urmată de vânzarea acestuia la etapa în care se va da în exploatare. La această fază trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:
  • Atunci când alegeți un dezvoltator, în al cărui proiect intenționați să investiți, luați în considerare nu numai starea actuală a companiei, dar și o posibilă marjă de siguranță. O eventuală criză economică va afecta absolut toți actorii pieței imobiliare și este posibil ca unii să suporte mai ușor criza, dar alții nu.
  • Achiziționarea unui apartament într-o clădire nouă, la faza inițială de construcție este profitabilă, dar foarte riscantă, în ceea ce privește finalizarea cu succes a construcției. Dacă nu sunteți gata să vă asumați prea multe riscuri, vă recomandăm să optați pentru complexele rezidențiale aflate la faza de mijloc, atunci când toate lucrările monolitice sunt aproape finalizate.
  • Potrivit experților, cel mai previzibil segment al pieței imobiliare este cel mediu. Alegeți apartamente în clădiri noi, din clasa confort, dar nu uitați că clasificarea în funcție de tipul locuinței este condiționată și poate fi oarecum distorsionată în scopuri de marketing.
  1. O oportunitate cu profit garantat este și investiția într-un apartament în variantă albă, pe care ulterior să-l amenajezi la cheie și să-l vinzi. De obicei, apartamentele la cheie sunt dotate cu strictul necesar (lucrări de finisaj, mobilier și/sau electrocasnice), deci cu un buget minim și puțin timp liber vei renova apartamentul și îl vei vinde cu un preț mai avantajos pentru tine. Evident, profitul nu este unul de proporții, însă cu siguranță va fi unul semnificativ.
  2. O altă posibilitate de valorificare a veniturilor prin imobiliare este oferirea în chirie a unui apartament. Dezavantajul unei astfel de investiții este rambursarea îndelungată (în condițiile actuale aceasta fiind de 15-18 ani). Astfel, această abordare va ajuta la păstrarea capitalului, dar nu și la creșterea acestuia. Dacă optați pentru această variantă, alegeți un apartament într-o zonă cu infrastructură dezvoltată, aproape de transportul public, precum și alături de instituții de învățământ. Datorită acestor factori, întotdeauna va exista cerere asupra locuinței dvs.
  3. În ciuda unui ușor declin al activității de business, imobilele comerciale sunt considerate mult mai atractive decât spațiile de locuit, din punct de vedere al investițiilor. Potrivit experților, perioada medie de rambursare a acestora este de 7-10 ani, dar acest lucru depinde foarte mult de amplasarea spațiului. Opțiunea perfectă, în acest caz, ar fi să găsiți chiriași pe o perioadă îndelungată de timp, care să vă aducă regulat un profit stabil.

Indiferent de ce tip de investiție în imobiliare ai hotărât să faci, Cvartal Imobil îți vine în ajutor cu oferte atrăgătoare și prețuri accesibile. Profită de ele din plin!