ASPECTE POZITIVE ȘI NEGATIVE ALE GEAMURILOR PANORAMICE

PRINCIPALELE AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE ALE VITRAJULUI PANORAMIC

Cine nu a visat vreodată să trăiască într-o locuință, cu geamuri mari, din care să poată admira orașul în toată splendoarea lui? Probabil că majoritatea din noi am făcut acest lucru. În zilele noastre, ferestrele panoramice se bucură de mare popularitate. Asta, deoarece, acest tip de geam vă permite să schimbați radical stilul locuinței, asigurând funcționalitate și extindere spațiului locativ. Evident, acestea au și anumite dezavantaje. În continuare, venim să vă informăm care sunt principalele argumente pro și contra ale ferestrelor panoramice, ce trebuie analizate înainte de a face alegerea în favoarea lor.

ARGUMENTE PRO ARGUMENTE CONTRA

1. Te poți bucura de priveliște deosebită, chiar din geamul casei tale. 

1. Din cauza costurilor ridicate ale ferestrelor de dimensiuni mari și                instalării lor, prețul per metru pătrat la locuințele cu asemenea geamuri va fi mult mai înalt.

2. Datorită geamurilor panoramice, design-ul locuinței arată modern și elegant și conturează o atmosferă plăcută. Minimalismul este alegerea perfectă în acest caz, deoarece va pune în valoare acest spațiu.

2. Sticla este un material care face față cu greu temperaturilor joase sau înalte. Cu cât geamul este mai mare, cu atât el acoperă mai mult din peretele locuinței, ceea ce influențează clima din interiorul acesteia.

3. Se creează iluzia de spațiu în aer liber, iar tu ca locatar ai impresia că participi la viața exterioară a orașului, dar în același timp te afli într-o începere caldă și confortabilă.

3. Este imposibil să puneți mobilier mare pe peretele cu geamuri panoramice, de aceea e necesar să vă gândiți în avans unde veți pune canapeaua, patul sau dulapul.

4. Într-o locuință cu astfel de geamuri, nu este nevoie de iluminare suplimentară, astfel vei economisi energie electrică.

4. Dat fiind faptul că sticla atrage praful și scoate în evidență amprentele, aceasta necesită eforturi suplimentare de curățire. În plus, pentru a spăla suprafața exterioară a geamurilor va fi nevoie să apelezi la ajutorul profesioniștilor ce dispun de echipament necesar.

5. Spațiul locativ pare mai larg, din cauza luminii naturale în abundență, care pătrunde în interior.

5. Geamurile panoramice atrag atenția tuturor și te vor lipsi de intimitate, iată de ce sunt binevenite într-o casă la sol, cu curte spațioasă, ferită de ochii oamenilor sau la un nivel înalt al unui complex rezidențial. 

6. Vitrajul panoramic pune problema siguranței, în cazul locuințelor situate la înălțime.

Geamurile panoramice sunt o soluție excelentă atunci când îți dorești ca locuința ta să fie luminoasă și să bucure ochii cu priveliște deosebită. Îți recomandăm să ții cont de prioritățile și necesitățile tale, pentru a putea face o alegere potrivită. Și nu uita, cu un pic de efort, orice dezavantaj poate fi transformat în avantaj!