SISTEMUL DE CASĂ INTELIGENTĂ TOT MAI ÎN VOGĂ

CASA INTELIGENTĂ - O SOLUȚIE PRAGMATICĂ PREZENTĂ DEJA ÎN MII DE LOCUINȚE

Sistemul smart-home se bucură de mare popularitate în zilele noastre. Acesta este la mare căutare în rândul celor ce își permit acest lux, datorită faptului că asigură rezidenților un trai confortabil, sigur și lipsit de griji.

Instalarea unui asemenea sistem vă permite:

  1. să controlați separat fiecare corp de iluminat;
  2. să ajustați temperatura în diferite încăperi, dar și să controlați de la distanță aparatul de aer condiționat, cazanul și pardoseala caldă;
  3. să efectuați monitorizarea video a încăperilor și/sau zonelor necesare, astfel veți putea fi la curent cu tot ce se întâmplă în casă, indiferent de locul unde vă aflați;
  4. să deschideți sau închideți porțile, ușile, roletele sau draperiile automate.

Aceleași acțiuni, care adineaori necesitau anumit efort și timp, prin acest sistem vor putea fi efectuate rapid și ușor, printr-o singură atingere a ecranului de pe smartphone-ul dvs. De exemplu, puteți stinge lumina acolo, unde nu este nevoie de ea, puteți micșora temperatura în camerele, unde nu se află nimeni la moment. Apăsînd o singură iconiță de pe tabletă veți iniția scenariul de vizionare a televizorului, care în mod automat va deconecta lumina de bază, va scădea intensitatea luminii decorative și va închide toate draperiile sau roletele din cameră.

Totodată, puteți crea un scenariu personalizat ce presupune că la plecarea dvs. de acasă, se vor deconecta toate luminile, toate prizele, cu excepția celor care sunt în proces de lucru permanent, se va seta automat regimul climatic econom în toată casa sau în unele încăperi prestabilite.

Nu în ultimul rând, acest sistem smart-home va asigura un nivel sporit de securitate. Acesta va controla accesul în locuință, vă va informa în cazul în care există o tentativă de acces neautorizat în interior. În plus, veți fi alertat în legătură cu scurgerile de apă sau gaz și veți putea reacționa prompt, deconectând manual sau automat toate comunicațiile.

Casa inteligentă vă va face viața mai ușoară, fără să cheltuiți sume enorme de bani, ci dimpotrivă vă va ajuta să economisiți energie electrică, gaz natural, apă, încălzire, dar în primul rînd să economisiți timpul, care este atât de prețios în zilele noastre.