MOTIVE PENTRU CARE APARTAMENTUL TĂU NU SE VINDE

DE CE APARTAMENTUL TĂU NU SE VINDE ȘI CUM SOLUȚIONEZI PROBLEMA?

Ți-ai scos apartamentul în vânzare, dar încă nu ai reușit să îl vinzi? Ai impresia că îți ia prea mult timp acest proces? Dacă ambele tale răspunsuri au fost „da”, atunci cu siguranță ceva nu e în regulă.  În cadrul acestui articol îți vom prezenta care sunt cele mai importante motive, pentru care un apartament nu se vinde și cum ai putea să eviți aceasta.

  • Ai apelat la serviciile unei agenții imobiliare incompetente

Pe piața imobiliară autohtonă avem un număr mare de agenții, deci să faci o alegere e foarte greu. Atunci când cauți o agenție imobiliară, nu te rezuma doar la una singură. Continuă să cauți, analizează mai multe oferte și vezi ce condiții oferă pentru vânzarea apartamentului tău.

Cel mai important calificativ al muncii unei companii imobiliare sunt recenziile pe care le are. Dacă serviciile unei companii au fost recomandate de clienți anteriori, înseamnă că aceștia au rămas satisfăcuți de promptitudinea și calitatea modului de lucru.

  • Fotografiile apartamentului tău sunt neinspirate sau necalitative 

Prima impresie pe care un potențial cumpărător și-o face despre apartamentul tău este bazată pe pozele de pe diverse site-uri de promovare. Așadar, este necesar ca pozele să fie făcute de un agent imobiliar sau de un fotograf, cu un aparat profesionist, pentru a fi sigur că punctele forte ale apartamentului sunt puse în valoare la maximum.

Fotografiile trebuie să includă toate camerele apartamentului deoarece cumpărătorii vor număra câte camere are bazându-se pe poze, iar dacă omiți o anumită încăpere, s-ar putea ca potențialii cumpărători să fie descurajați în a te contacta, pe motiv că apartamentul nu le inspiră suficientă încredere.

Mai mult, trebuie să valorifici avantajele pe care apartamentul le are și să maschezi cât mai mult posibil „defectele” cum ar fi un hol îngust sau o baie mică.

  • Prețul apartamentului este exagerat

Cu toții credem că apartamentele noastre valorează mai mult decât prețul lor real. Totuși, dacă vrei să îl vinzi rapid și rezonabil, atunci trebuie să îl raportezi la prețurile de pe piață.

Cum poți determina prețul real al apartamentului tău? Fie apelezi la un evaluator imobiliar, fie studiezi piața și vezi care sunt prețurile unor apartamente similare din aceeași regiune ca și al tău. De asemenea, nu pune apartamentului tău un preț mai mare, pentru a avea de unde scade ulterior. Potențialii cumpărătorii sunt reticenți atunci când vine vorba de proprietăți care sunt pe piață de ceva timp și ale căror prețuri au scăzut din anumite motive.

  • Apartamentul tău nu este în cea mai bună stare

Dacă apartamentul tău nu este în cele mai bune condiţii, atunci șansele să obții un preț bun pe el sunt minime. Așa că, înainte de vizionări, asigură-te că totul este lună prin casă. Curăță toate suprafețele și așează obiectele care nu sunt la locul lor și aruncă ce este de prisos.

O altă greșeală pe care unii oameni o fac este să investească într-o baie sau bucătărie nouă pentru a crește șansele de vânzare, însă, de cele mai multe ori, investiția nu este rambursată.

  • Nu ai ales momentul potrivit pentru vânzare

Piața imobiliară este una extrem de imprevizibilă. În cazul în care există o cerere scăzută pentru apartamente, însă spre vânzare sunt propuse multe, atunci imobilul tău are puține șanse de a fi vândut în scurt timp. Într-un astfel de scenariu, scoate-ți apartamentul de la vânzare pentru o scurtă perioadă de timp și fii atent dacă situația se schimbă. Să știi că șansele tale de a-ți vinde apartamentul cresc considerabil cu cât mai puține apartamente similare există deja pe piață.

Acum ai toate informațiile necesare pentru a te asigura că nu faci acele greșeli care complică procesul de vânzare al unui apartament. Noi îți recomandăm să alegi Cvartal Imobil, deoarece noi îți putem oferi garanția că apartamentul tău va fi vândut în 30 de zile, la un preț extrem de avantajos. Nu mai sta pe gânduri și contactează-ne la numărul de telefon 079029473 sau completează formularul pe https://cvartalimobil.md/vindeti-cu-noi-imobiliare