CUM AMENAJĂM BĂILE MICI ÎN 2021

IDEI MODENRNE ȘI PRACTICE PENTRU A DECORA BĂILE MICI.

Băile de dimensiuni mici pot fi găsite atât în garsoniere sau apartamente, cât și la casă. Multe persoane proiectează locuința astfel încât să lase mai mult spațiu pentru dormitor sau living. În dependență de timpul pe care îl petrec în această această odaie. Amenajarea sau redecorarea unui astfel de bloc sanitar îți poate da mari bătăi de cap. Cvartal Imobil îți vine în ajutor! În acest articol vei afla cum să decorezi una dintre cele mai importante încăperi din locuință.
Ține cont de cel mai esențial lucru - dimensiunea băii! Chiar dacă visezi la un decor mai impunător și samptuos, este necesar să proiectezi această încăpere, astfel încât să creezi un spațiu practic și cât mai eficient. În primul rând acordă atenție la:

–         Dimensiunile obiectelor sanitare – pentru băile mici, cabinele de duș sunt opțiunea ideală, deoarece acestea nu ocupă prea mult spațiu și nu separă vizual baia. Însă pentru mulți oameni, relaxarea în cadă după o zi grea e cea mai bună modalitate de a scăpa de stres. În astfel de situații, o cadă de colț reprezintă soluția excelentă.

–         Paleta de culori – nuanțele deschise ale tavanului și pereților vor crea impresia unei încăperi mai spațioase. Poți opta pentru culori ca alb, bej, bleu sau gri luminos. Iar dacă iți doresti un anumit accent de culoare pe pereți, fii sigur că este unul mărunt și delicat.

–         Dulapurile pentru depozitare. Pentru păstrarea lucrurilor necesare, poți alege instalarea câtorva polițe, dulapuri suspendate ori dulapuri verticale ce vor fi montate pe perete. Acestea sunt ideale pentru a economisi spațiu și în același timp, toate lucrurile de care ai nevoie sunt la îndemână!

–         Renunță la gresie și faianță. Deja de ceva timp, gresia și faianța au devenit materiale indispensabile pentru construcția unei băi. Totuși, în ultimii ani, pe piață,  au apărut foarte multe alternative. Spre exemplu piatra naturală reprezintă un material ce conferă naturalețe și de confort în orice spațiu. Chiar dacă e destul de costisitoare și greu de asamblat, merită în totalitate. Această rezistă foarte bine la umezeazlă, este durabilă, se potrivește multor stiluri de decor (rustic, modern, contemporan, etc) și poate fi folosită pe pereți.                                                            Însă dacă totuși optezi pentru instalarea gresiei, alege plăci mate, în tonuri deschise, pe care nu se observă picăturile de apă după ce se usucă.

–         Foloseste oglinzi mari. Oglinzile sunt o bună soluție de a crea impresia de spațiu. Poți monta o oglindă pe perete, pe lângă cea de deasupra chiuvetei. O idee mai deosebită ar fi să creezi un design înteresant din bucățele mici de oglindă, pentru un decor special!

–         Iluminare bună. Într-o baie de dimensiuni mici, lumina joacă un rol foarte important. Ea trebuie să fie în primul rând funcțională. Te poți concentra pe iluminarea celor mai importante colțuri, cum ar fi oglinda de deasupra chiuvetei. Dacă ai ocazia, nu acoperi geamul spre exterior. Mai bine amenajeazăl cu jaluzele deschise la culoare. Scopul principal este de a păstra cât mai multă sursă de lumină în baie. 

–         Evită decorul inutil. Nu aglomera încaperea cu elemente decorative inpractice și inutile. Mai bine limitează-te la cele care conferă o atmosferă placută și primitoare.

–         Alege stilul potrivit. Alegerea unui anumit stil de amenajare este importantă, mai ales pentru băile mici. Este necesar ca acesta să se potrivească cu restul casei, dar în primul rând să asigure toate nevoile stăpânilor. În 2021 poți alege stilurile moder, minimalist sau vintaje, pentru că acestea avantajează spațiile de dimensiuni mici, sunt eficiente și mereu actuale.

Vezi câteva exemple inspiraționale mai jos: