TENDINȚE ÎN DESIGNUL INTERIOR PENTRU ANUL 2021

There is no translation available.

CUM SĂ-ȚI AMENAJEZI CASA ÎN 2021.

Acasă este cel mai important loc în viața fiecărei persoane. Aici ne relaxăm, muncim, câștigăm putere, petrecem timp cu cei dragi și ne creștem copiii. Atunci câns amenajați acest spațiu, este neecsar să vă ghidați în primul rând după gusturile și preferințele dumnevoastră. Dacă vrei să fii în pas cu ultimile tendințe și să ai o casă nu doar confortabilă, dar și frumos amenajată, îți prezentăm care sunt cele mai în vogă stiluri pentru anul 2021.

În armonie cu natura

Deja de mai mulți ani, materialele își păstrează actualitatea. Lemnul, sticla, piatra și metalul înlocuiesc cu ușurință țesăturile sintetice din decor. Deosebit de populare în acest sezon sunt suprafețele din lemn vopsit, texturile din piatră, plantele vii, ceramica și mobilierul din răchită (salcie). Elementele și amprentele decorative la fel creează o legătură strânsă cu natura. Imagini cu animale, păsări, frunze și flori apar din ce în ce mai mult în interiorul urban modern. Motivele tropicale și imprimeurile florale intense, au devenit un hit necondiționat în 2020 și nu vor părăsi pereții și elementele decorative nici în 2021.

Puterea culorii

Una dintre principalele tendințe în materie de culoare pentru acest an este accentul pus pe paletele luminoase și culorile bogate în designul mobilierului, lămpilor și accesoriilor. Nuanțele pastelate, inspirate din stilul scandinav, sunt deja plasate pe plan secundar.Nu e de mirare că institutul de culoare Pantone a ales ultra violet drept una dintre principalele culori în 2021. Este o culoare complexă, dominantă, ce are puține șanse de a deveni suprasolicitată, pentru că face parte din stilul bohemian. Pentru amatorii de tonuri mai modeste, se recomandă utilizarea culorilor actuale ale anului trecut: roz pudră, galben miere, muștar, verde sau oceanside (albastru-gri-verde).

Fațete metalice

Metalul în designul interior nu este doar practic dar și o tehnică foarte elegantă. Dacă mai devreme acest material putea fi găsit în baie și în bucătărie, acum este folosit peste tot. Metale calde precum alama, bronzul și cuprul sunt încă foarte populare printre designeri. Lămpile din metal se combină perfect cu marmura, sticla și betonul, iar măsuțele și mesele de cafea vor arăta destul de avantajos înconjurate de mobilier din catifea și lemn maro închis. Toate tipurile de acoperire metalică în culoarea negru devin rapid foarte stilate. Strictă și elegantă, această culoare se potrivește perfect oricărui interior și îi oferă grafică sculpturală.

Pereți texturați

O altă tendință comună în proiectarea apartamentelor este complexitatea arhitecturii pereților interiori dotați cu elemente suplimentare. Tapetele și tencuiala decorativă oferă o imagine scumpă încăperii. De asemenea,la vârful popularității se află panourile de perete, în special cele din lemn prețios. Suprafața lor texturată crează o aluzie către natură și creează o izolare termică și fonică suplimentară.

Farmecul luxului

Stilul modern în designul interior se schimbă treptat. Tendințele din 2021 fac referință la luxul elegant cu elemente de art deco din anii 20 ai secolului trecut. Elementele individuale ale stilului capătă o noua viață și se folosesc tot mai des: organizarea simetrică a spațiului, detalii aurite, culori nobile, o mulțime de oglinzi. Din nou, la vârf de popularitate se află țesăturile scumpe, marmura, lemnul prețios și metalul. În ceea ce privește materilalele textie, catifeaua se află pe prima poziție, devenind foarte populară printre designeri. Mulți au inclus catifeaua în blaturi pentru mobilier, în special în culoarea pietrelor prețioase precum safir, citrin, smarald și ametist. De aici pornește și nou arundă de stil pentru mobilierul de epocă.

Defapt cea mai importantă tendință pentru 2021 este ignorarea tuturor tendințelor și personalizarea spațiului pentru a amenaja interiorul, în primul rând pentru noi. Abordarea individuală se concentrează pe tot ce este drag și important locuintorilor, pe interesele și gusturile acestora. Designul interior nu mai este limitat în cadrul unui singur stil, ci urmează în primul rând nevoile și cerințele proprietarilor. Interiorul trebuie să fie un spațiu confortabil pentru cei ce locuiesc în el, în primul rând. Chiar dacă ideile lor despre frumusețe sunt contrare tendințelor  stilului.